miercuri , iulie 24 2024
Home / Sanatate / Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Merita sa merg la specialistii in protetica si estetica dentara Brasov pentru o proteza?

Persoanele care au dinti lipsa, se intreaba daca merita sa mearga la cabinetul specialistilor in Protetica si Estetica Dentara Brasov pentru o proteza dentara.

Este firesc sa apara o astfel de curiozitate, mai ales in aceasta perioada in care foarte multi pacienti care pun pret pe estetica dentara, au optat pentru implanturi dentare.

Daca insa unul sau mai multi dinti va lipsesc, cu siguranta proteza merita luata in considerare. In continuare puteti afla de ce este potrivita aceasta solutie, dar si alte lucruri cu adevarat interesante privind protezele dentare.

Protetica si estetica dentara Brasov: Informatii despre inlocuirea dintilor

Proteza dentara poate implica inlocuirea dintilor, cu scopul de a reface zambetul si de a pastra sanatatea orala pe termen indelungat.

Repararea dintilor uzati, deteriorati sau cariati poate fi realizata prin utilizarea de coroane, plombe si alte tratamente de restaurare. Inlocuirea dintilor lipsa poate implica implanturi, punti si proteze dentare.

Protezistii au experienta in utilizarea unei game largi de proteze dentare si vor discuta toate optiunile potrivite disponibile in timpul consultatiei dumneavoastra. Acestea pot include:

1.Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt un inlocuitor fix pentru dintii lipsa. Fabricate din titan puternic, implanturile sunt pozitionate chirurgical in maxilar unde actioneaza ca radacini dentare. Odata ce s-a produs fuziuniea cu osul maxilarului, implanturile sunt acoperite de o coroana cu aspect natural.

Protetica si Estetica Dentara BrasovDaca trebuie sa inlocuiti o intreaga arcade de dinti, medicul expert in protetica si estetica dentara, va poate recomanda implanturi pentru a va ajuta sa va pastrati proteza dentara.

Aceasta metoda foloseste un numar variabil de implanturi, si are scopul de a inlocui arcada superioara sau inferioara a dintilor, adesea fara a fi necesara grefarea osoasa.

2. Coroane si poduri

Coroanele si puntile sunt dinti protetici care pot umple golurile din gura sau pot reda aspectul natural, puterea si functia zambetului dvs. Sunt cimentate pe dinti si nu sunt detasabile.

Coroanele pot fi realizate din metal, portelan sau ceramica si sunt concepute pentru a arata ca dintii dvs. naturali. Puntile pot fi considerate ca un tip de proteza fixa ​​care sa umple golurile din dintii dvs., sustinute de coroane de ambele parti.

3. Proteza dentara

Protezele dentare pot fi folosite pentru a inlocui un set intreg de dinti (proteze complete) sau dinti individuali (proteze partiale). Medicul dumneavoastra specialist in protetica si estetica dentara Brasov va va proiecta proteza dentara pentru a se potrivi cu gura dumneavoastra si va alege o nuanta care sa semene cu dintii dumneavoastra naturali.

De asemenea, va putea discuta cu dumneavoastra despre supraproteza, care este ancorata mai ferm in gura cu ajutorul implanturilor dentare. Acest lucru ajuta la reducerea pierderii osoase care poate aparea cu protezele dentare traditionale.

4. Aparat dentar

Purtarea unui aparat dentar pe timp de noapte va poate usura solicitarea dintilor si a maxilarelor si va poate ajuta sa respirati mai usor in timpul somnului.

Specialistul la care mergeti va poate oferi un aparator de gura adaptat la comanda daca strangeti dintii, daca va blocati gatul in timpul somnului (apnee in somn) sau daca aveti o tulburare a articulatiei temporomandibulare (TMJD).

Concluzie

Cand aveti unul sau mai multi dinti lipsa, cu siguranta merita sa mergeti la specialistii in protetica si estetica dentara Brasov. Acesti specialisti va pot recomanda o proteza dentara, implantul dentar sau aparat dentar.

Va pot oferi si informatii cu privire la beneficiile acestora, si de ce reprezinta o solutie pentru dvs.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce rol are un dezinfectant saloane? In mod evident, persoanele care nu merg des la …

Close