sâmbătă , iunie 22 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

Ce rol are procedura de profilaxie dentara Brasov?

Stiati ca majoritatea persoanelor opteaza pentru Profilaxie Dentara Brasov odata la o anumita perioada de timp? Profilaxia dentara este o masura preventiva care presupune un control oral de rutina combinat cu o curatare amanuntita de catre un medic stomatolog profesionist sau un igienist dentar.

Profilaxia dentara presupune indepartarea bacteriilor, a tartrului si a formarii placii si a tartrului (placa mineralizata). Este efectuata ajutorul unor dispozitive si instrumente specializate pentru a slabi depozitele de tartru si a le indeparta de pe dinti.

Procedura include detartrajul, lustruirea si debridarea dintilor in cazul acumularii de prea mult tartru.

Cat de necesara este Profilaxie Dentara Brasov?

Fiind o masura preventiva si o procedura detaliata, profilaxia dentara este extrem de necesara. Chiar daca sunteti extrem de precis cu privire la igiena dentara, va trebui totusi sa mergeti la profilaxie dentara regulata, care este de cel putin doua ori pe an.

De ce e asa? Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ciuda periajului si folosirii atei dentare regulate, nu veti putea indeparta placa si depunerile de tartru din partile inaccesibile ale dintilor.

Profilaxie Dentara BrasovDe ce Profilaxie Dentara Brasov? In afara de asta, este esential sa aflati cat mai curand despre problemele dentare cu care va confruntati (daca este cazul). Cand apare o carie sau o boala a gingiilor, o face in tacere si pe furis. Aici profilaxia dentara poate ajuta o persoana sa stabileasca daca totul este in regula cu dintii si gingiile sale, sau daca exista vreo problema.

Ce se intampla in timpul profilaxiei dentare?

Cand mergeti la un stomatolog pentru profilaxia dentara Brasov, urmatoarele lucruri sunt cel mai probabil sa se intample in ordinea ulterioara.

Medicul stomatologic va va actualiza istoricul medical si il va compara cu inregistrarile dumneavoastra pentru a vedea daca exista modificari in sanatatea dumneavoastra. Acest lucru il va ajuta pe dentist sa determine daca sa va examineze sau nu in continuare. De asemenea, poate depista cancerul oral.

Medicul stomatolog va efectua radiografii dentare prin utilizarea tehnologiei imagistice specializate pentru a observa starea generala de sanatate a dintilor si a oaselor.

Pe langa faptul ca, cauta carii dentare ascunse si chisturi dentare, dentistul poate vedea si cresterea molarilor de minte si poate afla daca poate provoca complicatii.

In continuare, igienistul dentar va efectua o sondare parodontala verificand golurile dintre dinti si gingii, precum si adancimea tesuturilor la linia gingiei. Golurile si adancimea vor fi masurate cu ajutorul instrumentelor specializate.

Dupa aceea, medicul stomatolog va efectua o curatare dentara minutioasa folosind instrumente specializate pentru a indeparta tartrul si placa de pe dinti si linia gingiei. De asemenea, va elimina petele dentare prin lustruire si efectuarea curatarii interdentare.

Cel mai comun instrument de lustruire este un Prophy Jet, care foloseste apa, aer si o pulbere fina pentru a lustrui dintii. Dentistul va incheia procedura cu o apa de gura cu fluor pentru a va intari dintii.

Cat de des ar trebui sa mergi pentru profilaxia dentara?

Persoanele cu dinti si gingii sanatoase ar trebui sa mearga la profilaxie dentara Brasov o data la sase luni, ca masura preventiva. Exista insa si persoane care din pacate se confrunta cu diverse probleme dentare, si cu boli ale gingiilor.

In ceea ce priveste aceste persoane, este recomandat ca ele sa mearga la dentist pentru profilaxie dentara odata la trei – patru luni. Practic, aceste persoane au nevoie de aceasta procedura de trei sau patru ori pe an.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce rol are un dezinfectant saloane? In mod evident, persoanele care nu merg des la …

Close