Eficienta LED-urilor pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri
Atunci cand vine vorba despre alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri, ne gandim cu totii la tehnologia LED.
LED-urile au luat amploare pe piata de iluminat conventional dintr-o varietate de motive, in special durata de viata extinsa, consumul redus de energie si cerintele de intretinere mai reduse. In randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi o multime de informatii deosebit de utile cu privire la aceste corpuri de iluminat LED.
Sisteme de iluminat LED pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri
Instalatia de iluminat este esentiala in orice mediu de lucru, mai ales intr-o cladire de birouri. Aici isi desfasoara activitatea profesionisti din diverse domenii de activitate.
Acestia au nevoie de o iluminare uniforma si confortabila in toate zonele birourilor, pentru a-si desfasura cat mai bine activitatea.
Si cand vine vorba despre corpuri de iluminat pentru cladiri de birouri sau pentru orice alte cladiri, ce solutie ar fi mai buna decat iluminatul LED? Veti descoperi in continuare motive pentru a alege aceasta solutie.
1. Eficienta energetica a LED-urilor
Luminile cu LED-uri folosesc cu aproximativ 50% mai putina energie electrica decat optiunile traditionale cu incandescenta, fluorescenta si halogen. Acesta este un avantaj deosebit de important pentru cei care le aleg pentru cladiri comerciale sau pentru cladiri de birouri. Aceasta tehnologie poate contribui la economisirea unor sume substantiale lunare de la plata consumului, in special pentru spatiile cu lumini care sunt aprinse pentru perioade indelungate.
De asemenea, LED-urile vizeaza lumina intr-o directie specifica, spre deosebire de becurile conventionale, care emit lumina si caldura in toate directiile (deoarece LED-urile sunt montate pe o suprafata plana, emit lumina mai degraba emisferic decat sferic). Aceasta capacitate de iluminare directionala scade considerabil pierderea de lumina si energie.
2. Viata indelungata
Cand se aleg corpurile de iluminat pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri, se tine cont de durata lor de viata. Spre deosebire de iluminatul incandescent, LED-urile nu se „ard” sau nu se defecteaza, ci doar se estompeaza in timp. LED-urile de calitate au o durata de viata estimata de 30.000–50.000 de ore sau chiar mai mult, in functie de calitatea lampii sau a corpului.
Un bec incandescent tipic dureaza doar aproximativ 1.000 de ore; un bec fluorescent compact comparabil dureaza intre 8.000 si 10.000 de ore.
Cu o durata de viata mai lunga, LED-urile pot reduce costurile cu forta de munca pentru inlocuirea becurilor in cladiri de birouri, realizand un sistem de iluminat cu intretinere mai redusa.
3. Functionare la temperatura rece
LED-urile iubesc frigul spre deosebire de lampile fluorescente. La temperaturi scazute, este nevoie de o tensiune mai mare pentru pornirea lampilor fluorescente, iar fluxul luminos (puterea sau intensitatea luminii percepute) este scazut.
In schimb, performanta LED-urilor creste pe masura ce temperaturile de functionare scad. Acest lucru face LED-urile o potrivire naturala pentru vitrine frigorifice, congelatoare si spatii de depozitare la rece, in plus fata de aplicatiile in aer liber, cum ar fi parcarea, perimetrul cladirii si semnalizarea.
Testarea DOE a unei lampi frigorifice cu LED a masurat o eficienta cu 5% mai mare (eficienta unei surse de lumina in lumeni pe watt, cum ar fi mile pe galon) la -5°C, comparativ cu functionarea la 25°C.
Concluzie
Este cat se poate de evident faptul ca atunci cand vine vorba despre corpuri de iluminat pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri, exista mai multe optiuni. Fara doar si poate, cea mai eficienta solutie este reprezentata de iluminatul cu LED, datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera.