sâmbătă , iunie 22 2024
Home / Sanatate / Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce rol are un dezinfectant saloane?

In mod evident, persoanele care nu merg des la salon, se intreaba daca dupa efectuarea unei proceduri, se foloseste dezinfectant saloane. Cei care merg la salon periodic, stiu ca personalul de la salon, dezinfecteaza fiecare instrument, dupa fiecare utilizare. Despre saloane si despre dezinfectarea instrumentelor de lucru vom discuta in randurile care urmeaza.

Dezinfectant saloane: Esential pentru siguranta si igiena

Saloanele sunt locuri in care atat femeile cat si barbatii pot merge din diverse motive. Exista persoane care merg la salon pentru a se relaxa, pentru diverse tratamente corporale, pentru a se infrumuseta, sau chiar si pentru tatuaje. Toate aceste saloane folosesc instrumente de lucru (instrumentele difera in functie de tratamentul aplicat).

Dezinfectant SaloaneAceste saloane pot gazdui o varietate de bacterii, germeni sau virusi. Toti acestia sunt extrem de daunatori si pot sa puna in pericol atat sanatatea clientilor, cat mai ales a personalului. Din acest motiv, se impune folosirea substantelor dezinfectante dupa fiecare utilizare a instrumentelor.

Un dezinfectant pentru saloane este un produs chimic sau biologic. Indiferent de natura acestuia, scopul pe care il are este acelasi, de a distruge sau a inactiva agentii patogeni prezenti pe suprafetele dintr-un salon, si chiar pe instrumentele de lucru.

Substantele dezinfectante pentru saloane sunt special concepute, cu scopul de a asigura o curatenie completa, si de a dezinfecta eficient suprafetele frecvent utilizate. Pot fi aplicate astfel de solutii dezinfectante pe scaune, mese de lucru, unelte cosmetice si altele.

Alegerea dezinfectantului potrivit

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui dezinfectant saloane, exista mai multi factori importanti. Trebuie tinut cont de fiecare dintre acestia, pentru a lua cea mai buna decizie. Iata care sunt:

1. Eficienta impotriva agentilor patogeni

Fara doar si poate, un dezinfectant pentru salon de calitate superioara, trebuie sa fie eficient impotriva unui spectru larg de agenti patogeni. Acesta trebuie sa faca fata cu succes virusurilor, bacteriilor sau fungilor. Se recomanda verificarea etichetei produsului, pentru a fi ales cel mai potrivit.

2. Compatibilitatea cu suprafetele

Saloanele pot avea diverse tipuri de suprafete, incepand de la gresie si faianta, la piele, sticla sau plastic. Este important ca dezinfectantul ales sa fie compatibil cu toate suprafetele din salon. De asemenea, este crucial ca acesta sa nu distruga suprafetele pe care este aplicat.

3. Timpul de actiune

Timpul necesar pentru ca dezinfectantul pentru salon sa isi faca efectul variaza in functie de compozitia sa. Exista dezinfectanti care au nevoie de doar cateva secunde pentru a actiona. In schimb, exista si solutii care actioneaza doar dupa cateva minute pentru eliminarea agentilor patogeni.

4. Siguranta pentru oameni si mediu

Fara doar si poate, este de maxima importanta ca dezinfectantul ales sa fie sigur atat pentru oameni cat si pentru mediu. Trebuie verificat daca acesta dispune de probare de la autoritatile de reglementare. Trebuie de asemenea verificat daca nu contine ingrediente periculoase sau nocive.

5. Miros si aroma

Fiecare dezinfectant saloane poate avea miros si aroma. Unele sunt mai persistente si mai puternice. De preferat ar fi ca dezinfectantul ales sa aiba un miros placut sau care poate fi mascat usor cu parfumuri ambientale. Acest lucru este esential pentru a le oferi clientilor o experienta cat mai placuta in salon.

In afara celor 5 factori enumerati anterior, mai conteaza si ca produsul dezinfectant pentru saloane sa aiba instructiuni de utilizare, iar acestea sa fie respectate.

Check Also

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Merita sa merg la specialistii in protetica si estetica dentara Brasov pentru o proteza? Persoanele …

Close