sâmbătă , iunie 22 2024
Home / Casa si Gradina / Balcon De Sticla

Balcon De Sticla

Poate fi util un balcon de sticla pentru o casa?

Atunci cand va construiti o casa, puteti sa va ganditi sa alegeti un balcon de sticla. Exista din ce in ce mai multi proprietari de case care aleg astfel de balcoane, in locul celor din zidarie sau in locul celor cu structura metalica.

Ba chiar mai mult, exista proprietari de case care atunci cand si-au renovat locuintele au renuntat la vechile balcoane, pe care le-au inlocuit cu unele din sticla.

Probabil va intrebati daca poate fi util un astfel de balcon, si de ce ar trebui sa il alegeti. Vom discuta in randurile de mai jos despre motivele pentru care merita sa faceti o astfel de alegere.

Un balcon de sticla este usor de instalat si de personalizat

Unul dintre primele avantaje care ne vin in minte cand vine vorba despre un astfel de balcon, este faptul ca acesta este usor de instalat.

Balcon De SticlaIn comparatie cu un balcon din zidarie, un balcon construit in totalitate din sticla ecesita cu siguranta mai putina munca si o interventie mai putin invaziva decat constructia unui balcon de zidarie.

In plus, trebuie mentionat faptul ca un balcon din sticla sau sticla si aluminiu, ofera o gama larga de posibilitati de personalizare.

Sticla in sine poate fi lucrata pentru a crea balcoane nu numai drepte, ci si cu diferite curburi, linii sinuoase si elegante. In plus, utilizarea aluminiului in combinatie cu sticla creste foarte mult oportunitatile de personalizare.

Balcoanele de sticla ofera siguranta

Tehnologia actuala face posibila realizarea de sticla puternica si sigura. De fapt, sticla groasa, calita, care este folosita pentru a face balcoane din sticla, se sparge rar (in multe cazuri, niciodata) Este nevoie de presiune structurala extrema pentru a sparge aceste balustrade puternice, deoarece acestea sunt adesea la fel de puternice ca otelul.

Chiar daca sticla calita s-a spart, cioburile de sticla nu sunt ascutite, ceea ce inseamna ca sticla este o alegere excelenta pentru orice zona, chiar si in casele in care pot fi prezenti copii.

Sticla se combina perfect cu alte materiale

Balcoanele de sticla ofera o mare versatilitate de design si acompaniamentul perfect pentru orice alte materiale care sunt incluse in noul balcon.

Lemnul, metalul si piatra pot fi folosite pentru ridicari de balustrade sau balcoane, iar adaugarea unor intinderi mari de sticla va completa aspectul general. Exista de asemenea, optiunea de a utiliza sticla opaca sau cu model sau multe culori, texturi si optiuni de incadrare.

Senzatia de extindere a spatiului

Balconul de sticla este un element arhitectural al cladirii, care transforma spatiul exterior intr-o extensie confortabila a interiorului dvs.

Acesta are capacitatea de a fi folosit pe tot acest anului, iar acest lucru este important deoarece adauga metri patrati utili la locuinta dvs. Fie ca puteti crea un mic spatiu de luat masa, fie ca doriti un mic colt de lectura sau chiar o zona de lucru, un balcon de sticla se adapteaza perfect nevoilor dvs.

Cresterea valorii proprietatii

Si de ce sa nu recunoasem, un balcon de sticla poate fi un element de decor care nu doar a va imbunatateste calitatea vietii, ci si cresterea proprietatii.

Casele care dispun de balcoane de sticla sunt adesea considerate mai atractive pe piata imobiliara atat de catre clienti cat si de catre dezvoltatorii imobiliari.

Cu siguranta, alegerea unui balcon de acest tip, se poate traduce intr-un pret de vanzare mai mare in viitor. Chiar si in cazul in care vreti sa inchiriati proprietatea, veti obtine in fiecare luna o suma mai mare de bani drept chirie pentru proprietate.

Concluzie

Atat faptul ca impresioneaza in ceea ce priveste aspectul estetic cat si siguranta oferita, cresterea valorii proprietatii sau senzatia de extindere a spatiului, sunt avantaje ale unui balcon de sticla. Acesta cu siguranta poate fi util pentru o casa sau pentru un apartament.

Check Also

Geam Termopan Brasov

Geam Termopan Brasov

De ce as alege o fereastra cu geam termopan Brasov? Atunci cand isi renoveaza locuintele …

Close