miercuri , iulie 24 2024
Home / Constructii / Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

Ce beneficii sunt asociate cu asfalt Brasov?

Cand vine vorba despre asfalt Brasov, acesta este folosit in diverse situatii. De exemplu, cea mai comuna utilizare a asfaltului este pentru constructia drumurilor si a autostrazilor.

Se poate folosi asfalt si pentru strazi, trotuare, parcari, piste (de biciclisti, pentru competitii sportive, de aterizare la aeroport) sau pentru a asfalta o curte.

Exista foarte multe lucruri care pot fi aduse in discutie in momentul in care vine vorba despre asfalt. Cele mai utile informatii le puteti obtine in doar cateva minute. Tot ce aveti de facut, este sa cititi acest articol pana la final.

Ce contine un asfalt Brasov de calitate?

Inainte de a discuta despre avantajele pe care asfaltul le are, cu siguranta este important sa stiti ce este asfaltul. Trebuie sa cunoasteti si compozitia acestuia, pentru ca altfel v-ar fi greu sa intelegeti de ce este atat de util si de ce ofera atat de multe avantaje.

Asfalt BrasovAsadar, asfaltul este un material folosit pentru a construi drumuri, dar are si alte aplicatii (cele mai comune sunt enumerate in randurile de mai sus). Pentru fabricarea asfaltului este nevoie de bitum (care are rol de liant) dar si de agregate precum nisip sau pietris.

Procesul de productie a asfaltului are loc undeva la 150 – 180 de grade Celsius. Se amesteca agregatele impreuna cu bitumul la temperaturile mentionate, pentru ca bitumul sa se topeasca si sa se raspandeasca in amestec uniform.

Dupa ce se amesteca la temperaturile respective bitumul cu agregatele, se poate turna asfalt pe suprafetele dorite.

Ce avantaje ofera asfaltul?

Este posibil sa doriti sa aflati ce avantaje puteti obtine de la asfalt Brasov. Tocmai despre acestea vom discuta in randurile care urmeaza.

1. Durabilitate

Fara doar si poate, rezistenta si durabilitatea asfaltului este unul dintre avantajele de top ale acestuia. Indiferent ca discutam despre asfalt Brasov turnat pe drumuri, in parcari sau intr-o curte pentru a da cateva exemple, cand este fabricat si turnat ca la carte, asfaltul are o durata de viata impresionanta. Poate rezista pana la un sfert de secol sau chiar mai mult, fara a necesita reparatii.

2. Ofera siguranta pentru soferi

Straturile de asfalt ofera o rezistenta ridicata la derapaj, lucru deosebit de important si de util pentru soferi, mai ales pe timpul iernii.

In plus, asfaltul nu are de suferit datorita solutiilor antiderapante care sunt aruncate de catre firmele de dezapezire iarna, pentru ca strazile si drumurile sa fie curate iar soferii sa circule in siguranta.

Tot la capitolul siguranta mai avem ceva e mentionat. Asfaltul este ideal pentru ca permite trasarea usoara a marcajelor rutiere pe drumuri si strazi. In timp ce conditiile meteo nu sunt favorabile, soferii se pot ghida dupa marcajele de pe asfalt.

3. Suprafata neteda

Asfaltul ofera o suprafata mai uniforma, fara egal. Drumurile netede sunt mai sigure, deoarece suprafetele aspre si inegale cresc oboseala soferului si diminueaza controlul. Drumurile asfaltate netede reduc, de asemenea vizitele soferilor cu masinile in service.

O masina care circula pe un drum asfaltat nu va avea probleme ale sistemului de directie. In schimb, circuland cu masina pe drum neasfaltat, directia va avea mereu de suferit, iar vizitele in service vor fi efectuate periodic.

In plus, drumurile netede permit un contact superior cu anvelopele vehiculului pentru o calatorie mai sigura (si mai placuta). Si totodata, deoarece suprafata este neteda, conducand pe un drum care are turnat asfalt Brasov, veti constata ca zgomotul din masina este redus.

In afara acestor beneficii, asfaltul este si prietenos cu mediul inconjurator, are si un raport calitate – pret excelent, dar si multe alte avantaje.

Check Also

Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Interventia specialistilor in instalatii electrice intr-o cladire de birouri Stiati ca exista situatii in care …

Close